User
Password

Attiecības bez saistībām / 40


mistiq | 30.10.2006. - 23:28:41 | Views: 14995

Ko jūs ar to saprotat? Kas īsti skaitās saistības attiecībās, jūsuprāt, un kur ir robeža starp vienkāršu sexu, "attiecībām bez saistībām" un nopietnām attiecībām..?

Vnk aizdomājos par šo jautājumu kad bij jāizvēlās ar kādu mērķi es te kādu meklēju. Es gribu šeit sameklēt kādu īstu, nesamākslotu cilvēku patiesām un nopietnām attiecībam. Tomēr uzraksts "nopietnas attiecības/laulība" mani nedaudz aizbaidīja - nav jau tā ka uzreiz plānošu atlikušo mūžu ar šo cilvēku pavadīt. No otras puses - "bez saistībām" es izprotu kā nerēķināšanos ar partneri, gulēšanu ar citiem un tādu iespēju, ka otra pusīte jebkurā mirklī var iziet pa durvīm un neatgriezties. Un tas man nav pieņemami. Vai es to visua pareizi izprotu vai arī katram ir savs uzskats par "saistībām"..? Un ko īsti meklē cilvēki ar uzrakstu "Attiecības bez saistībām"..?
Replies (89)
mistiq | 07.11.2006. - 21:28:10

tad tomer ar "saistibaam" lielakaa dalja saprot tiri fiziskaas saistibas, kopdzivi utt un nevis atbildibu otra cilveka priekshaa, milestibu utt..? Tad jau tads attiecibu varianc nav nemaz slikts vai infantils, manuprat...
Un paldies - whatever - tavs skaidrojums man tiesham patiik - skaidri un vienkarshi, domaju tas tiesham ir trapigi :))
vasav | 07.11.2006. - 23:44:49

Ja soglasen s WATEVER
Otonošenija estj mezdu gejami no ne objazateljstva.
Ja bi skazal cto u lesbi estj objazateljstvo tak kak k nim otnosjatsja bolee terpimo neželi k gejam
esli bi oni vospitivali rebjonka vse ne bilo bi tak tragično vosprinjato
nezeli u gejpar vsem bilo bi protivno eto ze ocevidno.
"Gejem ira arkartigi slikts liktenis" tak pišut v prese i uvi eto pravda kak ne kruti:-(
janisl202 | 08.11.2006. - 00:05:48

Nekad nevar tik globāli teikt, ka visiem slikti... un tomēr - nekā laba neesmu redzējis... protams, varbūt man vienkārši neveicās, bet tomēr - ne visai ticas, ka 23 gados nevar uzdurties kādam pozitīvam piemēram, ja to skaits būtu daudz maz reāls, par veiksmīgām privātām attiecībām nemaz nerunājot. Ļaunākais jau laikam ir tas, ka pēc kādas trešās vilšanās reizes sāc uz visiem skatīties kā potenciālajiem atšujamajiem, sāc izturēties rezervēti... ka tik neiemīlēties un tad netikt pasūtītam tālāk... tādējādi neglābjami mazinot izredzes, ka kas varētu sanākt... Sava veida apburtais loks - atrodi uzreiz, vai neatradīsi nekad... Šķiet, ka loterejā milijonu tomēr laimēt ir reālāk kā būt gejam un veiksmīgās attiecībās... Savukārt saistības bez attiecībām, protams, tikai skādē...
vasav | 08.11.2006. - 00:44:43

Nu znaeš ja realist ja vosprinimaju veši takimi kakie oni estj i esli u menja i bilo za moi 23 goda toljko 1 otnošenije s parnem to ja ne zljusj i ne na kogo neobizen tem bolee.
Zacem sebja uspokaivatj i govorjitj cto vse budet horošo,više vzletiš boljnee padatj.
Mir zestok i govoritj sebe cto vse budet tip-top eto oznacaet slabostj i skoruju smertj.
Vizivajut siljnejšie i realisti nebojasj upastj
solllaris | 08.11.2006. - 01:48:10

Kad tev otrs ruup taalaak par shodienu. Kad miilestiiba jau pastaav. Saistiibas nebaida. Nedz gariigas,nedz mantiskas. Un es jau nesaku,ka katram pirmajam jaametas ar visu,kas esi ,zem kaajaam.
costeek | 09.11.2006. - 01:42:03

если есть отношения, значит есть и обязательства перед тем, с кем отношения.. это связано! поэтому не совсем понимаю такой формулировки. здесь это имеется ввиду "близкая дружба".. не связывать друг-друга обязательствами, просто раз-два в неделю встретиться - наверно это имеется ввиду. хорошо ли это? скорее нет. но все так уверены в том, что геи не в состоянии долго строить отношения, что влюбившись бросаются в панику и всё разрывют. постоянные отношения могут быть у каждого! большинство неуверенно в себе или недооценивает себя. поэтому хочется пожить в илюзии счастья и постоянства хотя бы на пару месяцев. а так как таких "одиноких" много - серьёзные отношния на короткое время перестали осуждаться.
но ведь, согласись, постоянные отношения намного лучше временных - они, как вино, со временем их качество только улучшается!
vasav | 10.11.2006. - 00:53:46

Vino eše i brodit k tomu ze kak i vse mi brodim tak ze.
Ja nepoverju nikomu kto skazet cto on zivet s kem-to i nadrugih nezagljadivaetsja BRED.
A otnošenija nepostojanni potomučto idet LIDERSTVO k primeru: "pocemu ti smotriš ne na menja a na nego/neje"
nami ovladaet interes k drugomu celoveku a celoveku s kotorim ti ziveš eto uze nenravitsja daljše KONFLIKT.
vasav | 10.11.2006. - 01:08:59

Na samom dele GEJI eto cveti poka ti horoš udalsja mordočkoj tebja vse ljubjat i hotjat.
A kak nascet kategorii 40-60 let???
Pocemu oni odni?
Potomu čto oni ne krasivi i ne energetični.
Hotja kak vino oni boljše ponimajut o ljubvi cem mi.
Tak o kokoj ljubvi idet recj mēzdu gejami?
O VIZUALJNOJ?Da nesporju.
O DUŠEVNOJ?Nesmešite.
Krasota nepostojanna,sootvetstvenno i otnošenija takze.
janisl202 | 10.11.2006. - 13:56:18

Ir iespējamas starp homoseksuāli orientētajiem attiecības balstītas uz garīgiem pamatiem vai nē - es nezinu, bet vienīgais, ko es zinu - manējās attiecības - vai nu balstīsies uz ko garīgu vai nu tādu nebūs vispār un viens es nebaidos palikt - tas vienalga ir daudz labāk, nekā kā padauzai mētāties pa pasauli līdz kļūsti par vecu, lai kādam vairs tāds būtu vajadzīgs.
Protams, nevaru noliegt, ka pēc maniem novērojumiem - es meklēju ko ļoti tuvu neiespējamam, bet man ar mazāk tāpat nekad nepietiks - kādēļ velti mānīt sevi?
sapnis | 10.11.2006. - 16:24:03

Šorīt braucu trolejbusā un pēkšņi iedomājos, ka attiecības bez saistībām nozīmē satikšanos tad, kad to vēlas abi, nevis satikšanos tādēļ, ka kādam ir attiecības. Patiesībā nav nemaz tik slikti
spuntiks | 11.11.2006. - 09:15:22

sapni, pareizi pateikts!
bondstreet | 11.11.2006. - 16:45:36

Ja tā to tulko kā sapnis, tad piekrītu, bet ja ir izveidojušās nopietnas attiecības, tad ko nozīmē bez saistībām? Vai nav murgaini ka divi cilvēki, nav svarīgi homo hetero, ir kopā un ir pāris, bet redz viņiem nav saistību un viņi var gulēt arī pa labi un pa kreisi????? Kā tad jaujātā Tu sapni justies ja Tavs džeks ar kuru ir attiecības gulētu ar citu? Un kur Tev ir garantija ka viņš Tev nepārnesīs slimību mājās? Manuprāt tā ir vienīgi un tikai "maukošanās"!Nedomāju ar šo vārdu nevienu konkrēti :) Un nevajag tulkot šo terminu tik sarežģīti, manuprāt šim terminam perfektu sakidrojumu pateica Sapnis! Un arī es šādam terminam piekrītu un pats vēlos tieši tādas attiecības "brīvas" kad abi vēlas tad satiekas, bet tas reizē nenozīmē kamēs guļam katrs ar ko gribam! Attiecības brīvas, bet sex viennozīmigi nevar būt brīvs, tad tās nekad nevarēs nosaukt par attiecībām, bet gan m....... (neatkārtošu šo vārdu)!!!!
costeek | 11.11.2006. - 22:05:07

varsav, позволь с тобой не согласиться! любовь може быть между двумя ЧЕЛОВЕКАМИ! она есть! и я это знаю!
посмотреть на другого можно, от этого ещё не один союз не разваливался. это ворос доверия. если начинаешь ревновать - начинаешь недоверять. начинается борьба лидерства. зачем? если нет доверия, то уже нет никаких отношений...
это ещё и личный вопрос - многие просто не готовы строить отношения - это не только романтика - там тоже трудиться надо! да! и даже в 30 можно не уметь строить отношения. не спорю - с возрастом увеличивается опыт. и, между прочим, есть и в 40 лет неодиночки.
отношения не могут строиться на только внешности - именно поэтому они недолговечны! отношения строятся так же на доверии и общих интересах. пардон, встречал я тех, кто "мордочкой удался" - мозги тоже нужны... поверьте - это тоже важно..
sapnis | 12.11.2006. - 16:30:46

Bondstreet neviens nerunaa par laishanu pa kreisi. Es domaaju preciizaaks skaidrojums shim formuleejumam ir tas pats vecais labais - Pastaaviigas attieciibas, sekss bez kopdziives - kas buutiibaa to pashu arii noziimee - attieciibas bez saistiibaam - neviens nevienam netiek uzspiests, galu galaa, arii maajas kur paarnaakt katram ir savas, jo visbeidzot, nekāds grande amore nevienam vēl nav bijis pēc 2 randiņa (ja mēs uz to skatamies ilgstošākā laika periodā par divām nedēļām)
alvils | 12.11.2006. - 19:19:09

ir nu gan par ko domāt??!! Dažkārt apskaužu heteroseksuāļus - jo viņus tādi jautājumi maz nomoka. Pajautājiet jebkuram ’pareizajam’ - sākot no noliktavas strādnieka un beidzot ar vadītāju - katrs atbildēs, ka jābūtu ir normālām, pastāvīgām attiecībām ar meiteni (un tā tas arī ir - ja paskatos apkārt. Tāpat - nu nav tie apkārtklīstošie cieņā - tiem ir savas orbītas un intereses, bet citādi... Protams - janisl202 arī ir taisnība - ka dažiem šīs lietas it ’tik pašsaprotamas’, ka rezultāts ir kaut kāda stipri degradējusies kopdzīves forma, kas aizskar jebkura cilvēka morālās un ētiskās jūtas, ja nākas ar ko tādu sastapties). Cita lieta - ja apstāķļi liek rīkoties savādāk - bet pamatā heteroseksuāļiem šīs lietas ir skaidras bez īpašas domāšanas.

Žēl gan, ka gejiem ir savādāk. Te viens teica - ka gejiem ir dabiski pastāvīgi gribēt ’kaut ko jaunu’... Nu nezinu gan, vai tā ir, sevišķi jau tādēļ, ka fiziskā līmenī diezin vai kādus atklājumus var veikt un ja otrs ir atrasts, tad tas ir tikai liels plus, ja var palikt pie viena. Nu kaut vai var iztikt bez aizsardzības.

Ir arī viedoklis, ka ar vienu apnīkot... Mauprāt, ka tas ir ļoti atkarīgs no tā, ko attiecības meklē. Ja kādam pietrūkst iespējas labi realizēt sevi darbā, tad pat visdziļakās jūtas šo lietu nespēs kompensēt (heteroseksuāļiem gan tas ir vieglāk - priekš tā var ’izmantot bērnu’, bet tas arī nozīmē, ka viņiem ir vieglāk sastrāt kļūdas par ļaunu sev un citiem) un ātri vai vēlu būs nepieciešama rīcība vai arī saies sviestā gan attiecības, gan arī viss pārējais. Galu galā - pat heteroseksuāļiem ir šī problēma un viņi mācās saprast, ka pie ta ir jāpiestrādā un ka tas nav vien emociju jautājums, bet ka pragmatiski apsekti tajā visā arī ir; un es domāju, ka viņi to dara ne tikai bēŗnu dēļ vien - jo kāda tad gan ir alternatīva - pastāvīgi kaut ko meklēt???

Tas, kas visvairāk Latvijas apstākļos pietrūkst it - kaut varēti zinā, ka kaut kur pasaulē ir arī tādi geju pāri, kuriem ir stabilas utt. utt. attiecības un ka tas ir iespējams. Atceros, ka skrējiena pēc miljona bija viena tāda sērija - nezinu gan - cik ta bija pietēlota, bet - vismaz kaut kas.
alvils | 12.11.2006. - 19:23:11

galīgi aizmrsu - bet par tēmu runājot. Manuprā attiecības bez saistībā var definēt kā - ir uzticība, bet ja nu kādai no pusēm rodas problēmas turpināt attiecības (varbūtu kādam atrodas cits, bet varbūt dzīve spiež rīkoties - piem jāpārceļa dzīvot citur darba vai studiju dēļ), tad ir pastāv klusa vienošanās - šķirties bez jebkādiem savstarpējiem mēģinajumiem jebkādā veidā rīkoties, lai attiecības saglabātu. Ir dzīves posmi, kad tā rikoties ir ēŗti un - ari attaisnojami, bet teikt, ka tas ir tas dzīvesveids, kuru es gribētu sev arī pēc 5 vai 10 gadiem - to gan es nevarētu teikt...
cigorinsh | 13.11.2006. - 15:35:56

Manuprāt attiecības ir attiecības bet saistības ir saistības...
Nevajag jaukt P-U ar P-I.
Tikko attiecībās parādās saistības, attiecības var norakstīt...
mistiq | 13.11.2006. - 20:53:54

nu nu... shim viedoklim gan absoluti nepiekritu... vispar pats jedziens ’attiecibas’ jau sevii ietver atbildibu un zinamas saistibas. Bet tevis, cigorinsh, minetais variants vairak atbilst one-night-stand vai arii labakajaa gadijumaa tiraam sex-partnerattiecibaam...
feride | 14.11.2006. - 16:39:20

man šķiet, ka viedokļi te dalās gluži vienkārši tā iemesla dēļ, ka par "saistībām" (laikam jau šis ir tas kreķīgais jēdziens) izsakās cilvēki, kuriem ir šīs "attiecības ar saistībām" un kuri tajās jūtas labi, un tie, kuri visu laiku kaut ko meklē - saistību jēdziens viņu izpratnē tikai ierobežo meklēšanas (un līdz ar to arī atrašanas) iespējas. attieksmi pret konkrētu lietu/jēdzienu/parādību jau nosaka katra pašreizējā situācija, pieredze, konteksts, tamdēļ man liekas, ka viss ir ok, ka vienam liekas tā, otram - šitā :)
cigorinsh | 14.11.2006. - 17:04:57

Piekrītu "feride".
Jo - mēs jau nezinām, vai otra puse vēlas attiecības vai saistības....?
Saka jau vienu, bet - ko domā?
Man gan vairāk patīk brīvi uzskati un tam ir minimāls sakars ar vienas reizes seksu vai īstermiņa saistībattiecībām...
:):):):):):):):):):)
© Lesbi.lv. All Rights Reserved.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.