User
Password

Vai ir labi būt vienam un nelaulātam?


alvils | 24.01.2022. - 17:49:32 | Views: 622

Lai pārdomām šeit ir spriedums (tikai pats spriedums, izklāsts ir uz 100 lapām) OBERGEFELL ET AL. v. HODGES, DIRECTOR, OHIO DEPARTMENT OF HEALTH, ET AL. lietā, kuru, kā stāsta, esot rakstījis Entonijs Kenedijs:

No union is more profound than marriage, for it embodies the highest ideals of love, fidelity, devotion, sacrifice, and family. In forming a marital union, two people become something greater than once they were. As some of the petitioners in these cases demonstrate, marriage embodies a love that may endure even past death. It would misunderstand these men and women to say they disrespect the idea of marriage. Their plea is that they do respect it, respect it so deeply that they seek to find its fulfillment for themselves. Their hope is not to be condemned to live in loneliness, excluded from one of civilization’s oldest institutions. They ask for equal dignity in the eyes of the law. The Constitution grants them that right. The judgment of the Court of Appeals for the Sixth Circuit is reversed.

It is so ordered.

Nez, citi arī par to tā aizdomājas un tā jūtas?

Tagad ir moderni cīnīties par partnerattiecību reģistrāciju, civilattiecībām, utt. Bet šis 2015. gada ASV Augstākas Tiesas spriedums runā par laulību un un runā tādos vārdos, kas novērtē laulību un kas atgādina to, ka uz to ir aicināti visi un ka cilvēcīguma piepildījums būtu piedalīties laulība, kas "become something greater than once they were".

Es nezinu. Varbūt geji netic laulībai... Varbūt viņiem tā nav vajadzīga... Varbūt viņi (Latvijā?) neuzdrošinās cerēt... Varbūt viņi ir tik tikuši tik demonizēti, ka pieņemuši to sevī?...
Replies (2)
bird | 26.01.2022. - 19:58:02

Nez, citi arī par to tā aizdomājas un tā jūtas?


Vispār jā, bet tas  nav atkarīgs no valsts likumiem. Un domāju, ka reti kuram laulātajam ir tas, kas paragrāfā aprakstīts. Lielākā daļa laulību tiek šķirtas un arī tās, kas netiek, bieži ir ne pārāk labas. Apgalvojumā, ka tikai caur valsti šos aprakstītos labumus var dabūt, ir laba deva demagoģijas.
kaadskautkur | 23.02.2022. - 19:34:35

Laulība ir tikai forma un nolūka apliecinājums gan privāti, gan publiski. Katrs pats tajā ieliek, ko vēlas. Lai laulība vislabāk atbilstu cerētajam, vajag, lai abi partneri tajā ieliktu līdzīgu izpratni, cerības un rīcību. Ja divi cilvēki vēlas, lai viņu saite būtu oficiāli atzīta tik cieša, cik vien iespējams, tad laulība šobrīd formāli ir visstiprākais "mēs gribam būt nesaraujami kopā" nolūka apliecinājums.
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.