Lietotājs
Parole
oomny / Pēc naidīgu grupējumu uzbrukumiem, Ukrainā atceļ LGBT festivālu...

Pēc naidīgu grupējumu uzbrukumiem, Ukrainā atceļ LGBT festivālu


Pēc naidīgu grupējumu uzbrukumiem, Ukrainā atceļ LGBT festivālu


Plānotais LGBT festivāls Ļvovā ticis atcelts pēc tam, kad naidīgi noskaņoti galēji-labējo politisko spēku atbalstītāji aplenkuši pasākuma norises vietu, izkliedzot tādus saukļus kā „nogalināt, nogalināt, nogalināt”. Pasākuma dalībnieki tikuši apmētāti arī ar akmeņiem.
Par LGBT vienu no pasākumu norises vietām tika izvēlēta kāda viesnīca (tur bija apmetušies 70 pasākuma dalībnieki), kuru vēlāk aplenkuši aptuveni 200 galēji labējo politisko spēku atbalstītāji, izkliedzot naidīgus saukļus un apmētājot viesnīcu ar akmeņiem. Pasākuma dalībnieki izsaukuši policiju, taču notikuma vietā ieradusies tika viena policijas ekipāža. Apzinoties situācijas nopietnību, vēlāk tika atsūtīts autobuss, ar kuru pasākuma dalībnieki tika pārvesti uz citu vietu.
Pasākums par godu LGBT vienlīdzībai ir sērijas turpinājums pasākumam, kas pirmo reizi tika rīkots pērnā gada decembrī Kijevā. Pasākuma ietvaros apmeklētājiem tika piedāvāta iespēja noklausīties literārus lasījumus, noskatīties LGBT kopienai aktuālas filmas, kā arī piedalīties dažādos citos sabiedriskos pasākumos.
Pasākuma plānošana esot bijusi ārkārtīgi grūta, jo nedz vietējā policija, nedz pilsētas dome neesot piedāvājusi palīdzību un atbalstu. Pasākumu norises vietas atzinušas, ka tās piedāvātu savu atbalstu tikai tad, ja pilsētas mērs tām pavēlētu to darīt.
Viena no festivāla organizatorēm, Oļena Ševčenko stāsta: „Un tad, kādā no viesnīcām, kuras numuriņus bijām rezervējuši tiem cilvēkiem, kuri dzīvo ārpus Ļvovas, mums pateica, ka mēs tur nevaram palikt”.
„Ierodoties tajā viesnīcā, administrators paziņoja, ka pilsētas varasiestādes esot teikušas, ka mēs esam izvirtuši un samaitāti cilvēki, mums būtu jādeg ellē, ” turpināja pasākumu organizatore.
Vēlāk pilsētas mērs Andrijs Sadovijs rakstīja facebook: „Sestdienas notikumi Ļvovā ir rūpīgi izplānotas provokācijas rezultāts. Abu pušu pārstāvji bija gan apzināti, gan neapzināti „kopbildes” elementi.”
Publicēja: oomny
Datums: 22.03.2016. - 03:22:41
Lasīts (reizes): 2015
Komentāri: 1
0 cilvēkiem patīk šis blogs
Komentāri (1)
ajants | 22.03.2016. - 19:48:13
Tu tur arī biji? Labāk būtu organizējuši humāno palīdzību karavīriem, kuri cīnās pret Krieviju. Bet jums jau galvenais pazīmēties- redz mēs zilie un rozā. Es saku tieši, ko domāju. Man politkorektums ir svešs.
oomny | 22.03.2016. - 20:39:08
ļvovā nebiju un neko vairāk nezinu. šī ziņa ir pārpostēta no pride.lv (kuri savukārt to bija tulkojuši un no pinknews.co.uk), jo man šķiet, ka tā ir pelnījusi tikt zināta ar šajā portālā. nezinu ko tu domā ar "jums"; ja varbūt to, ka kāds no latvijas ir jebkādā veidā piedalījies šajā festivālā, tad, ciktāl man zināms, tā nav, un līdz ar to identificēt mani vai kādu citu šejienieti ar ukrainas lgbt aktīvistiem ir absurdi. bet varu tev piekrist par to, ka šis, iespējams, nav tas labākais brīdis, kad ukrainā rīkot praidus un tamlīdzīgus pasākumus.
emija | 22.03.2016. - 22:56:56
Un kāpēc ne ziedojuši vēža ārstēšanai vai bada cietējiem Āfrikā?
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.