Lietotājs
Parole
ajants / Pasaka par tiesas procesu tiesiskā valstī...

Pasaka par tiesas procesu tiesiskā valstī


[pēc Annas Sakses pasakas]

Tīģeris, izklaidējoties, jo bija paēdis, nogalina stirnas mazuli. Stirna raud un klīst pa mežu. Satiek lapsu, kurai izstāsta savu bēdu stāstu. Lapsa sasauc zvēru sapulci, lai apspriestu tīģera lietu un nolemtu kāds sods tam piemerojams.
Pirmais runā vilks. Viņš nosoda kraukļa negausīgo rījību. Nākamais runātājs ir sesks, kurš informē zvēru sapulci par stārķa neiedomājamo alkatību. Viņš, piepildījis vederu ar vardem, nes knābja galā noķertu čūsku pa gaisu uz savu ligzdu, žēlojas sesks.
Vārna izsaka neapmierinātibu ar dzeni, kura klabināšana caurām dienām traucē vārnām daiļi ķērkt, kad tās sanākušas uz kora mēginājumu.
Āpsim naktīs traucējot gulēt lakstīgalas, be no rītiem cīŗuļi.
To visu noklausījusies lapsa nolasa spriedumu- piedraudēt krauklim un stārķim, bet dzeni un lakstīalu apsaukt.
Ar to šis dienas sapulce beigusies, lapsa paziņoja. Nu man jāskrien vistu medībās.
Bet kā ar tīģeri? Par viņu neviens nerunāja, vai viņš paliks nesodīts par mana bērna slekavību?, - stirna, neizpratnes pilnām acīm raudzīdamās uz nevaļīgajiem zvēriem, kuri steidzās pamest sapulces  vietu, bikli ierunājās.
Ko?- lapsa apstājusies, pagriezas pret stirnu māti. Tu uzdrīksties apšaubīt mūsu principālo stāju? Tu izsaki apvainojumu taisnajai tiesai, kura stingri un bargi nosoda pat vismazākos pārkāpumus? Vai neredzi, cik mēs noslogoti ar svarīgām lietām? Nav mums vaļas izskatīt visas slepkavības, kas tiek pastrādātas mežā!- lapsa vēsi paskaidroja apjukušajām dzīvniekam.
Tā, - lapsa uzsauca pārējiem dzīvniekiem, - ierosinu izteikt nicinājumu stirnai!
Tā kā dzīvniekiem bija jāsteidzās savās darīšanās, nevienam nebija iebildumu pret sprieduma papildinājumu.
Publicēja: ajants
Datums: 22.02.2016. - 17:01:01
Lasīts (reizes): 1999
Komentāri: 0
0 cilvēkiem patīk šis blogs
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.