Lietotājs
Parole
indigapuke / Kinologs, audzētājs nobadina Dobermani, nenodrošina labturības prasības....

Kinologs, audzētājs nobadina Dobermani, nenodrošina labturības prasības.


 
Pagājušajā vasarā, no DzAB Ķepu-Ķepā adoptēja divus skaistus suņus:Bono (dobermaņa metis) un Lāci -bezšķirnes. Vairākkārtīgi  sazvanījāmies ar saimniekiem un viss likās kārtībā, bet  nu marta sākumā mūs sasniedz briesmīga ziņa. Bono atrodas Rīgas pilsētas patversmē, nobadināts, ar nolauztiem ilkņiem, viss vienās rētās un deguns sācis sirmot 5 gadu vecumā. Protams ka mēs neticam, kā tas tā var būt? Ja Bono un Lāci ir adoptējis kinologs, audzētājs?! Izrādās var.

Sazinamies ar Līčiem un tiešām, čipa numurs sakrīt.Acīs parādās asaras un neizpratne par notikušo.Piektdienas pēcpusdiena, braucam aplūkot Lāci, skats paveras skumš, izdemolēti boksi, apkārtne bardakā sunim nav pieejams tīrs ūdens, suņu būdas vietā ir šķūnītis ar durvīs izplēstu caurumu. Saņemam visus spēkus lai nebļautu un neraudātu, apkārt skraida vel 2 pieauguši VAS viens 7-8 mēnešus vecs VAS kucēns un 8-2līdz3 mēnešus veci kucēni, mazajiem un mammai ribas vien spīd, pietam pa gabalu! Jājautā :kā šis cilvēks var būt audzētājs? Uz visiem suņiem redzam tikai 1 suņu būdu, kucēni dzīvo zem treilera, pusbadā, miskastē, starp būvmateriāliem kur viņiem ir iespēja savainoties.
Nolemjam ka Lāci ārā neņemam, bet zvanam PVD un rakstam iesniegumu, bet pēc klusuma no viņu puses 3dienu garumā neizturam, braucam savam Lācītim pakaļ. Par Lāča uzvedību, viņš vienmēr ir bijis bravūrīgs tipiņš, kurš tagad žmiedz acis ja tiek pacelta roka, suns saraujas. Lācis-kurš vienmēr, ja kāds nepatika, to demonstrēja ar „kolgeit cienīgu smaidu” .Nepārprotiet, sakodis viņš nebija nevienu cilvēku
Pa starpu dodamies uz Rīgas pilsētas patversmi, apciemot Bono, vel nav ne jausmas vai ņemsim viņu pie sevis, vai atstāsim tur. Satiekot pirmo patversmes darbinieku, mums tiek pateikts ka Bono adoptēts, ar mammu smīnam, esam noturētas par šo nezvēru-kinologu, audzētāju. Ieraugot Bono, kurš beidzot sastop savējos, lec augšā dod bučas un luncinās, acīs sariešas asaras un sajūta ka sabrukšu uz līdzenas vietas, Bono ir sakropļots, viss vienās rētās, no attāluma sunim var izskaitīt visas ribas, mugurkaula skriemeļus, gūžas kaulus, sēžas kaulus... Suņa ķermeni klāj rētas un izgulējumu pēdas no vienas vietas, bet skaitiet tas ir pēc mēneša atkopšanas... Ejam pastaigā ar Bono, pa ceļam saprotam, ka šobrīd dēļ kārumiem Bono savu māti pārdos. Izlemjam ka pagaidām Bono būs tur, šobrīd līčos ir lielāki un plašāki voljēri, zinām, ka arī viņi tāpat kā mēs, tur suņus līdz viņu mūža pēdējai dienai.
Sazvanoties ar policiju, man tiek paziņots ka ierosināt var tikai administratīvo lietu, jo līķu taču nav!!!! Vai mums kā ES dalības valstij nevajadzētu beidzot manīt likumdošanu ?! Savādāk būs kārtējais 50 eiro sods un čupām nelaimīgu suņu. Kur skatās PVD ? Pēc normatīvajiem aktiem, patversmes, suņu viesnīcas, kā arī audzētavas ir jāpārbauda reizi 6 mēnešus!!! Kur skatās pārējie iedzīvotāji? Kur skatās cilvēki kas apmeklē šo iestādi ?! Kāpēc mūsu sabiedrība ir tik kūtra, ja citam sāp? Protams uz šiem visiem jautājumiem man atbildes nebūs.

Protams arī mēs kā biedrība esam atbildīgi par to ka šāds cilvēks tika pie vel 2 suņiem, bet būtu jābūt ka vārdi Kinologs un Audzētājs tomēr dod drošības garantu tam, ka šie cilvēki rūpēsies par dzīvnieku, ievērojot labturības normas un prasības.
Interesants fakts, kucēniem ir ciltsraksti LKBA tātad jautājums arī klubam, Ja nemaldos, tad 5 dienu laikā pēc kucēnu piedzimšanas būtu tomēr jāaizbrauc aplūkot jaunā paaudze, kā arī klubam vajadzētu kontrolēt šādas dzīvnieku turēšanas vietas, jo tiek mānīti gan pircēji(kucēni ir kaulaini, kas nākotnē sagādās veselības un uzvedības problēmas) tiek veikta peļņa 400-450 eiro par kucēnu, no kuriem jāmaksā arī nodokļi. Šobrīd sanāk peļņa uz dzīvnieku veselības, dzīvības cenu-nezinām cik šādu "Bono" notikuma vietā ir miruši.Sāp sirds par notiekošo, par attiecīgo instanču bezdarbību.
Pat Vatikāns ir atzinis, ka suņiem ir dvēsele, sen jau ir pierādīts ka viņi nedzīvo pēc instinktiem. CILVĒK ATVER SAVAS ACIS.
 
  • rūpēties par dzīvnieka veselību, labturību un izmantošanu atbilstoši tā sugai, vecumam un fizioloģijai;-Netiek izpildīts, Bono(dobermaņa metis) dzīvoja ārā pie ķēdes 24/7



  • rūpēties par labvēlīgu sabiedrības attieksmi pret viņa īpašumā esošo dzīvnieku; kā var būt labvēlīga attieksme, ja dzīvnieki cieš.



  • nodrošināt, lai dzīvnieks netraucētu un neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus;-apdraud jo gan Bono, gan Lācis ir ar plēstām brūcēm



  • nepieļaut nekontrolētu dzīvnieka vairošanos;-to lai izlemj klubs un PVD bet šķiet ka kucīte dzemdē divas reizes gadā.



  • nodrošināt dzīvnieka turēšanas apstākļu, aprīkojuma, barības un ūdens atbilstību tā fizioloģiskajām un etnoloģiskajām vajadzībām, ņemot vērā attiecīgā dzīvnieka sugu, attīstības, adaptācijas un pieradināšanas pakāpi;-netiek nodrošināts, īsspalvains suns vismaz uz nakti ir jāved mājās, siltumā, suņiem vajag katram savu būdu.



  • nepakļaut dzīvnieku sāpēm un ciešanām, kā arī novērst tā savainošanās iespējas;-tiek pakļauti, plēstas brūces, būvgruži, un plastmasas maisiņi, ko kucēni spēlējoties var sarīties.



  • ņemot vērā dzīvnieka fizioloģiskās un etnoloģiskās vajadzības, nodrošināt dzīvniekam fizisko aktivitāti, bet dzīvniekam, kura pārvietošanās ir ierobežota, — pietiekamu turēšanas platību; Ir ok



  • nekavējoties pēc šā likuma 9.pantā minēto iestāžu amatpersonu pieprasījuma atbilstoši to kompetencei uzrādīt dzīvnieku, tā turēšanas vietu, kā arī dzīvnieka pasi vai vakcinācijas apliecību un citus dokumentus, kas saistīti ar dzīvnieku; nesam tiesīgi pārbaudīt, jāgaida PVD



  • nodrošināt sterilizēta kaķa apzīmēšanu, ja kaķis uzturas pilsētā vai lauku apdzīvotā vietā dzīvojamo māju tuvumā.-neattiecas uz šiem cilvēkiem.




  • Šīs prasības būtībā ietver sevī arī pasaulē pazīstamās dzīvnieku labturības "Piecas brīvības":
  • Brīvība no slāpēm, izsalkuma un nepietiekama uztura;-NAV( nav pieejams tīrs ūdens, visi ir kaulaini, vai izteikti tievi, kaut gan kucēniem 3 mēnešos jābūt apaļiem pūkainiem mazuļiem.)



  • Brīvība no diskomforta apkārtējās vides dēļ;-NAV(būvmateriāli, plastmasas tara)



  • Brīvība no sāpēm, savainojumiem un slimībām;-NAV (rētas kas klāj ķermeni)



  • Brīvība izpaust savai sugai raksturīgo uzvedību;-suņu bars (tātad mamma, tētis un bērni) vienmēr aizstāvēs sevi no svešu suņu tuvuma, Lācis un Bono cieta daudzkārt.



  • Brīvība no bailēm un nervozitātes-NAV (sunim nav jāžmiedz acis, vai jāsaraujas ja tiek pacelta roka-tās ir bailes)




  • Lūdzam atsaukties tos cilvēkus kas ir pirkuši kucēnus no Andreja Orlovska vai biedrības „Rīgs pilsētas suns Ulberts”, kā arī jebkuru cilvēku, kuram ir kādi pierādījumi par cietsirdīgu izturēšanos, kurš ir gatavs griezties policijā lai kopā ar mums ierosinātu krimināllietu krimināllietu!!! Šobrīd ja kādsir tomēr ir izdomājis pirkt kucēnu no šī kunga, lūgums nogādāt pie vetārsta un palūgt uzrakstīt vetārsta slēdzienu, jo es ticu, ka kopā mēs varam apturēt šādu dzīvnieku pavairošanu un ņirgāšanos par viņiem nepieciešamo. www.ulbert.lv ir šī te kunga mājaslapa.

    • Ar cieņu Gundega no ķepām-26774592 sīkākai informācijai.

    • Foto var aplūkot ķepu lapā, ja kādam ir kāda info lūgums ziņot.

    Publicēja: indigapuke
    Datums: 18.03.2015. - 22:49:58
    Lasīts (reizes): 2473
    Komentāri: 0
    Pārējās fotogrāfijas
           
       
    0 cilvēkiem patīk šis blogs
    © Lesbi.lv. All Rights Reserved.
    Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

    Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.