Lietotājs
Parole
indigapuke / Nožēlojami....

Nožēlojami.


Vakar, ievedot pārtiku kaimiņiem(trūcīgai ģimenie) -pretī ņēmot skaidas dzivnieku pakaišiem, nonācu pie secinājuma. Alkahols tādiem kadriem, mājās ir vienmēr.bet 6 gadīgs puika var staigāt neēdis... Likumi, sociālie darbinieki... ehh beztolks-uzskaitē ir, bet bērns taču dzīvs... Iznāk laukā no mājas, kopā ar sunci un saka "onji vsje pjeniji" skumji, žēl, bet neko darīt lietas labā nevaru.
Vel vieni kaimiņi, arī alkaholiķi, baltā lapa. Noņēmām suņus, jo sakropļoja, bet sociāli par to kā dzīvo bērni -neko nesaka sīčiem 10 gadi, vakar zvana meitēns, vai variet atvest pārtiku? Mums nav ko ēst... Raudāt gribas, rakstīt sūdzības, nav jēga-visi apkārtnē šo situāciju zin, sociālie arī pastāvīgi apmeklē, bet...
Pārņem izmisums, laukos 90% procenti nodzērušies.Piedāvā strādāt -negrib, bet ja strādā, tad plusā zog visu kas nav piesiets, pat citreiz ja ir... Vairs jau neiedziļinos... Katrs jau dzīvo pa savam.
Viss, nākamnedēļ sīčus vedīšu uz cirku, viņi nav vainīgie pie tā, ka vecāki dzērāji...
Publicēja: indigapuke
Datums: 12.01.2015. - 17:18:13
Lasīts (reizes): 2174
Komentāri: 6
1 cilvēkiem patīk šis blogs
Komentāri (6)
rentgenaparaats | 13.01.2015. - 23:25:21
Baarinjtiesa dara vairaak kaa sociaalie. Vismaz juurmalaa taa bija. Cepuri nost baarinjtiesas darbiniekiem, ne tikai paliidzeeja, kad vajadzeeja, bet vareeja arii no sirds izrunaaties. Sociaalajem vairaak daljas gar truuciigaam gjimeneem, bomzhiem, vinji nenjemas skatiit izsalkushus beernus, taa nav vinju tiesa. Ja tas ko mineeji tieshaam ir soc.dienests, varbuut veerts griesties baarinjtiesaa. No taa buus lielaaka jeega kaa vel vismaz gadus 8 sirdi pleest pushu uz to skatoties. Ja arii no baarinjtiesas tuveejaa rajonaa nav jeegas-riigas baarinjtiesa. Ja no taa nav jeegas-bez tabu un baarinjtiesa. Tad jeega buus-beernus atnjems. Ieliks beernu namaa. Taa vinjiem buus labaak. Mamma ir viens. Mamma piedzeerusies vairs nav mamma, taa ir piedzeerusies namsaimniece. Beernu namaa aukles-tad vairaak varees saukt par mammaam. Un nojaushu par kuriem siichiem iet runa-panjems vinjus uz maajaam. Meiteni ush tochna. Viena glaabta dziiviiba jau ir vairaak kaa neviena.
selen | 12.01.2015. - 22:11:49
sociālais dienests un bāriņtiesa savā starpā ir cieši saistītas instances. Sociālais dienests rīkojas likuma(!) un tikai, ietvaros, kas nav atkarīgs (vismaz, nebūtu) no attiecīgās pašvaldības budžeta, jo likumi visiem ir vienādi. Ja viena instance vairāk nodarbojas ar soc.pakalpojumu nodrošināšanu, tad otra hm.. ar dzīves kvalitātes, pamatvajadzību nodrošināšanu! un, te jau tās saistības " savelkas", un tikpat labi, arī otrādi! minkuminka min faktu, ka bāriņtiesa savus pienākumus ilgi veikusi, līdz nonāk pie rezumē, bet bieži vien tas notiek tīras birokrātijas, bet ne kāda neizdarības vai nolaidības pēc. ir arī citas instances, (augstākas), kur griezties, ja kādaprāt, minēta fašvaldība tomēr nerīkojas pienākuma ietvaros. un atkāpei, reizēm mēs redzam arī to, kā nebūt nav, vai nav tik biezās krāsās! Arī bērniem ir dzīva iztēle un fantāzija... neapgalvoju, bet skatos uz situāciju no dažādiem skatpunktiem, neiedziļinoties konkrēta bloga " varoņos" .. :)
minkuminka | 12.01.2015. - 22:21:20
Sociālā dienesta iespējas tomēr ir atkarīgas no pašvaldības budžeta, ja nemaldos tad katra pašvaldība pati lemj par atbalsta pasākumiem un iespējām. Esmu arī pats vedis soc darbiniekus pie ģimenes, jo viņi vienkārši fiziski nespēj apsekot dziļos laukus, jo nav elementāra transporta. Nu un protams jau viss atkarīgs no darbinieku godaprāta un vēlmes strādāt.
minkuminka | 12.01.2015. - 21:59:17
To kā soc dienests rīkojas ir atkarīgs arī no pašvaldības naudas maka, plus vēl likumdošana. Iespējams te vairāk darīšana būtu bāriņtiesai. Arī esmu vedis dāvanas un pārtiku dažiem, atceros ka sīči nezināja kas ir mandarīni. Vienā gadījumā ilgs laiks pagāja kamēr bāriņtiesa izdarīja to kas bija jādara, savādāk tik mētā ģimeni pa visādiem soc dzīvokļiem, a žūpām ne malkas apkurei, ne ko ēst, tik šmigai gan vienmēr nauda atrodas. Super ka tā pievērs uzmanību, man prieks par tādiem cilvēkiem kas nepaiet garām.
selen | 12.01.2015. - 21:58:44
Ja sociālie ir ieinteresēti pildīt savus pienakumus, viss ir iespējams. Protams, bērni nebūtu laimīgi, ja viņus no ģimenes izņem laukā, jo, lai kādi vecāki, tie tomēr ir mīļi. (man šķiet). indīgā, ja Tu diendienā saskaries ar šādām ģimenēm, redzi to iekšējo virtuvi, redzi, ka situācija konstanti nemainīga, neaprobežojies ar cirku un pārtiku!
indigapuke | 12.01.2015. - 22:03:23
Idejas, tiko runāju ar juristu, bij doma drukāt Rīgas sociem, bet kā izrādās manu iesniegumu pat nepieņemšot.. Pēdējo 3 gadu laikā, palīdzot šiem kadriem, esmu piekususi... 10 gadīgo skuķēnu pa vasaru ņēmu pie sevis, bet apzaga un ne tikai mani( nevaru atļauties, ka apzog brīvprātīgos, kas nāk pie zvēriem) Brauc sīkie ar zirgiem jāt, bet ikdienā esmu rīgā-darbs..Nevaru vairāk, kā varu.Trūkst idejas ko vel darīt, lai uzlabotu viņu dzīves kvalitāti.
minkuminka | 12.01.2015. - 22:28:01
Kapēc nepieņemšot iesniegumu? Varbūt var tieši bāriņtiesai uzrakstīt, viņiem būtu vismaz jāapseko tā ģimene.
kontrabandiste | 12.01.2015. - 21:18:11
Tas ir pilnīgi iespējams, ka soc šādi reaģē, vai pareizāk sakot "nereaģē". Uz viņu kakla ir čupām tādu ģimeņu.Nevienam no viņiem nav nekādas ieinteresētības kaut pirkstu pakustināt. Tā tas diemžēl ir. Pie tam... ja tā padomā! Soc neglābs to ko nevar glābt miesīgi vecāki.
selen | 12.01.2015. - 20:33:26
Neticu, ka soči laiž gar ausīm. iesaku to tā neatstāt!!! regulāri jau pārtiku tāpat vienmēr nepievedīsi.. ;(
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.