Lietotājs
Parole
goldingietis / ..cleaning up the mess...

..cleaning up the mess


..skat, iespējams, šā gada beigās man pat būs iespēja beidzot iztīrīt savu “mirušo dziesmu” lādīti (jeb “skeletu skapi”, kuram jau kā simts gadus neesmu sadūšojies pieķerties).
Tātad, ko tas viss nozīmē; šķiet, būs atkal jāiesāk ar nelielu jēdzienu definēšanu.
“Mirušās dziesmas” - tas nozīmē tos mp3 (vai arī da jebkurus citus Winamp atbalstīta formāta) skaņu failus, kuru atkārtota klausīšanās izraisa tikai lieku & absolūti nevajadzīgu tieksmi atcerēties pagātni, cilvēkus, notikumus.. Nu, un tamlīdzīgu ’stuff’. Es domāju, arī Tu lieliski saproti, ko ar to domāju, vai ne? Tas ir – reizēm gadās, ka Tavā dzīvē notiek kādi +/- ļoti svarīgi (TEV svarīgi) notikumi (kā, piem. satikšanās/iepazīšanās/
izšķiršanās) un plus vēl tajā brīdī fonā pagadās skanēt kādam noteiktam ’soundtrack’.. Un tad visas tā brīža izjūtas gluži kā pielīmējas tam konkrētajam skaņdarbam.. Finālā rezultējot vienkārši nāvējošā kombinācijā – jo katru reizi, kad atkal izdzirdi skanam to pašu dziesmu, tad līdzi tai arī “panesas” visas pielīmētās tā brīža sajūtas. Sacīsi - Tev nekad tā nav bijis?.. Neticu.. Atvaino, varu to uzrakstīt arī ar lielajiem burtiem – NETICU!!
Arī man ir sakrājusies kaudze ar k-ko stipri līdzīgu; tjipa – lieliskas dziesmas, skanīgas un melodiskas. Tādas, kuras labprāt baudītu katru vakaru ūdenspīpes dūma un vīnogu garšas pavadībā, bet.. Nav iespējas to darīt vien tādēļ, ka ikvienu reizi, kad mēģinu Winamp’ā palaist attiecīgo “playlist” - tad tas beidzas augstākajā mērā nevēlami. Es domāju – ne jau ar manis paša ’laptop’ (jeb “Zvēra” crash), bet gan sevis paša garīgo “crash & shutdown”, kas, galarezultātā, izrādās arī tikai vien paša līdzsvaram nevēlami. Ar Getliņu izgāztuves atkritumu kaudžu lieluma cienīgām atvemtām negribētām atmiņām un sajūtām. Pieminēt? Var jau.. Iespējams, manā listē varēsi atrast arī vienu otru sev “nepanesamo” skaņdarbu. Tātad, “ladies and gentleman, the Oscar goes to..”

1) pirmo pozīciju noteikti aizņem Aerosmith “I Don’t Wanna Miss A Thing” (man pašam smags variants; noteikti nav vēlams tam skanēt nakts maiņas stundu laikā, jo tad noskaņojuma dēļ esmu gatavs no sliedēm (lasi – skrejceļa) nolaist ne vienu vien Boeing/Airbus/vēl-kaut-ko-citu ar pārdesmit dzīv-dvēselēm uz borta);
2) manā otrajā vietā droši ierindojas Era ar “Divano” (tomēr pārāk daudz tajās skaņās visa kā, lai tā vienk mierīgi klausītos);
3) “godpilno” trešo vietu paģēr arī vēl tā pati Era – ar “Misere Mani” (jo arī samērā konkrēti šķiros no sava skaidrā saprāta, kad vien izdzirdu kaut vai pāris sekundes un tad roka/peles kursors pats sniedzas uz “STOP” pogas pusi);
4) ceturtajā.. Leona Lewis “Bleeding Love” (noteiktākais “killers”);
5) piektajā.. Hmmm.. Nu, varbūt, jau mazāk sāpīgi, bet tomēr – dala Samojlov ar “Nikogda” (no “Brat 2” soundtrack) un Roxette ar savu “Real Shugar”. Viens soundtrack kā jau pietiekami “sāpīgs” un otrs kā jau pietiekami “salds”. Respektīvi – kontrasti, kuri man arvien ir patikuši visvairāk.

Bet.. Vismaz ar pusi no šiem sava “dainu skapja” skeletiem pašlaik esmu pamanījies tikt galā. Kaut vai arī pēc vairāku gadu pārtraukuma, bet tomēr labāk vēlāk, nekā nekad. Kā?.. Zini.. Es vienkārši paņēmu savu pašreizējo lielisko cik-tur-sen-gadus-neredzēto “just-falled-in-love” noskaņojumu un pacentos to pielīmēt ikvienam no tiem saviem “skeletiskajiem” mūzikas gabaliem. Tjip – pārlīmēt visas iespaidu birkas. Un rādās, ka nostrādāja. Jo, nu.. Vismaz par kādiem kaut vai 50% tagad atkal varu klausīties savu ierasto un ilgoto “playlist”!
Lai arī Tev izdodas lielā jaungada tīrīšana!
Publicēja: goldingietis
Datums: 31.12.2011. - 01:05:03
Lasīts (reizes): 1715
Komentāri: 5
3 cilvēkiem patīk šis blogs
Komentāri (5)
pia | 31.12.2011. - 04:20:57
Ar drosmi tam nav nekaada sakara-esmu peec dziljaakaas paarlieciibas labsirdiiga bezkaunja.
ps:par soundtrack nav ne jausmas, bet beeru dziesma jau pasen izveeleeta.
seku
http://www.youtube.com/watch?v=7oDuGN6K3VQ
goldingietis | 31.12.2011. - 03:52:49
Tu vēlies izaicināt jau mirušos? :) Drosmīga meitene..
Vien tad atvaino par, iespējams, nedaudz ciniski nevainīgo novēlējumu, bet - lai labas Tev veiksmes! Tikai mirušajiem ir arī jau savs "mirušais" viedoklis, kuru viņi nebūs gatavi mainīt pat par naga platumu.. ;) Vienk tā iemesla dēļ, ka tas jau ir "miris". Basta. Ende. Finito. Final.
P.S. Vai Tu plāno savā testamentā iekļaut punktu, lai Tevi apbedī kopā ar Tavu iemīļoto iPod & iecienītāko dziesmu izlasi? ;)
pia | 31.12.2011. - 03:01:45
Taa jau nav ikdienas playliste vien iipasiem momentiem(kad iestaajas sevis zeelosanas faaze), ja taa buutu ikdienas playliste, tad pa pasauli ar melnaam saulesbrilleem vien buutu jaastaigaa un ar nokaartu galvu.
ps:nemsu savu playlisti kapaa, kaa cipu, lai es vareetu iegriezt savu muuziku un nokaitinaat visus paareejos mirusos:)
goldingietis | 31.12.2011. - 02:57:39
Man jau šķiet, ka tas arī nav to vērts - šķirties no savas playlistes pavisam. Jo citādi.. Nu.. Nevarētu arī īsti atcerēties pagātni & atmiņas, vai ne?
Toties varbūt ir vērts to "playlisti" šad un tad pamainīt.. Atbilstoši konkrētajai dzīves situācijai & lai būtu kaut kas ko vērts atkal atcerēties nākotnē.
pia | 31.12.2011. - 02:37:33
Es no savas skumjaas playlistes vareetu vien skirties naaves gadiijumaa-tad likumsakariigi!kaa tad savus labaakos laikus neatcereeties, he.
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.