Lietotājs
Parole
goldingietis / ..piesaukšana.....

..piesaukšana..


..kā jau vienmēr – man nekad nav labi un vienmēr kaut kā pietrūkst pilnai laimei. Vakar, sacīsim, tas bija sniegs. No rīta čekojot met-prognozi sapratu, ka būs sūri. Stiprs vējš, lietus, “zemie griesti” (tas ir – mākoņi) visas dienas ilgumā.. Drūmi un tumši.. Vakaru vienatnē aizvadīt tad noteikti negribas. Un sniega nav. Loģiski, kur gan plus grādos radīsies sniegs; ja nu vienīgi mājās, ledusskapja saldētavā. Bet es taču nevaru cauru dienu sēdēt pie atvērtas saldētavas tikai tamdēļ, lai sajustos laimīgs! Tātad ir laiks aktīvai rīcībai. Ja reiz šis [sniegs] nenāk, tad nepieciešams viņu piesaukt. Kā?.. Pēc principa – ja A pievelk B, tad arī B pievilks A. Varētu nostrādāt, ko saki? Ar piemēru no dzīves šo ideju vismaz pats sev izskaidroju tā, ka sniegotā laikā manī arvien rodas pastiprināta vēlme pēc karstvīna, mandarīniem, kanēļmaizītēm.. Nu un tamlīdzīgām lietiņām, kuras dienu padara kaut nedaudz ciešamāku. Sekojoši – iespējams tad, ja es sākšu patērēt minētos produktus, tad beidzot uzradīsies arī sniegs? Un ne tikai saldētavā, bet arī tur ārā, aiz loga? Ko?.. Un varbūt efekts būs vēl spēcīgāks, ja to darīs drauga sabiedrībā?
Okei, šķiet, mums iezīmējas piektdienas vakara pasākums. Tikai.. Draugs.. Hmmm.. Kurš no?.. Ātrais skats draugu listē - šis strādā, tas nav LV, šim jau savi pasākumi.. Bet labi, tās visas tikai manas mirkļa spēlītes. Jo es jau vienmēr zinu, uz kurieni jādodas, ja laiku gribu aizvadīt ar 100 procentu kvalitātes zīmi. Pie Tevis. . Un, lai arī “mēnešbeigu” periods, tad tomēr mums pietiks gan karstvīnam, gan mandarīniem, gan arī visam, visam pārējam, lai piesaukšanas rituālu “izvestu” pēc augstākajiem standartiem.
Sacīts – darīts. Fiksā sevis uzkopšanas programma, “garais Zigmunds” (mana ūdenspīpe ) izkomplektēts & sapakots somā (kopā ar karstvīna trauciņiem), galvā domas par un pie Tevis, drošs solis pāri mājas slieksnim un.. Uggghhhhhhh.. Līst. Peļķes. Vējš. Piektdienas vakara cilvēkveidīgo būtņu bars. Pretīgi. Varbūt tomēr neiet?.. Bet nē, vajag. VAJAG! (burvju vārdiņš, ar kuru vienmēr izlīdzos situācijās, kad nekas cits īsti vairs nelīdz). Šamaņi nepadodas! Tātad uzsliet lietussargu, samiegt acis, pieglaust ausis, neielaist sevī neko, neko, neko no apkārtējā vakara pelēcīguma.. Pieciest bezgalgarās 50 minūtes, kuras Rīgas Satiksmei nepieciešamas ceļa pārvarēšanai no manas pilsētas malas līdz Tavām namdurvīm otrajā (kamdēļ, kamdēļ Tu dzīvo TIK tālu??) un tad jau būs solis pāri Tavam slieksnim, siltās “iešļūcenītes”, “man-prieks-ka-esi-klāt” apkampiens, mandarīnu mizošana, nejauša palūkošanās logā ar spontānu mirkļa iedomu “par tiem nabadziņiem, tur ārā”, tik patīkamā ķibināšanās ap “Zigmunda” sagatavošanu, karstvīna aromāts, to iepildot sildāmajā traukā.. Pāris minūšu pacietības.. Un tad, kā atalgojums par visu, kam sacīju: “VAJAG!” - pirmais dūms un pirmais malks. Mmmmm, es gandrīz biju aizmirsis, kā tas garšo. Jā, šajā ziemā atkal ir mana “pirmā reize” ar karstvīnu. Visu laiku turējos, gaidīju sniegu, gaidīju, lai viss būtu “pareizi”. Apnika. Bet tagad – mēs varam darīt to pareizajā veidā, mēs varam darīt to arī nepareizajā veidā un vēl mēs varam darīt to MANĀ veidā.
Tātad - “lights out, candles in, let the ritual begin!” ..dzēriens nedaudz kņudina kaklā, bet tā patīkami.. Zigmunds domīgi dūmo, iemutis staigā no lūpām pie lūpām un man patīk slinki zvilnēt, ļauties mazajām un nesteidzīgajām sarunām par šo un to, Tu jau zini, viskautko.. Bet arī vienkārši paklusēt kopā ar Tevi ir labi; paklusēt un ieklausīties šo rituāla nakti ieskandējošajās “Lesiem” un “Magna Canta” balsīs. Sajust.. Sajust visā augumā mieru, iztēloties, kā ārējās, aiz loga esošās pasaules rūpes, nemieri, steiga un pelēcīgums norimst un nomirst, sniega pārslām lēnām sijājoties no tumšajām nakts debesīm. Daudz, daudz, daudz sniega; tik daudz, lai pietiek visam un visiem! Un sniegam IR jābūt. Jo tagad mums taču ir arī karstvīns; un karstvīns bez sniega nav iedomājams. Tās ir lietas, kuras viena otru papildina. Sarkanais labi sader ar balto; karstais – ar auksto.. Klaiņošana pa sniegotu Ziemassvētku tirdziņu - ar plaukstas sildošu karstvīna tasi..
Mēs cerēsim, ka piesaukšanas mantras nostrādās! Laiks parādīs. Ja nē.. Tad.. Nu.. Būs iemesls to visu atkārtot vēlreiz!
Publicēja: goldingietis
Datums: 03.12.2011. - 23:49:22
Lasīts (reizes): 1946
Komentāri: 0
3 cilvēkiem patīk šis blogs
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.