Lietotājs
Parole
janisl202 / Attiecības ir egoisma triumfs?...

Attiecības ir egoisma triumfs?


Sanāca šonedēļ saskarties ar cilvēku egoismu attiecībās, kas izraisīja pārdomas - vai attiecības vispār var būt bez egoisma?
Sāku domāt, bet sanāk, ka ir egoistiski nelikties par otru ne zinis, baudot attiecību ērtumu, bet patiesībā ir egoistiski arī otram dot, jo tas taču ceļ pašapziņu, tā sacīt -  kā redziet es iedevu kaut ko... Dzīvot kopā ar to ko mīli ir egoistiski, jo tas apmierina vajadzību pēc mīlestības un sniedz ērtumu, savukārt pamest kādu ir egoistiski, jo lai pašam būtu ērtāk - kāds tiek sāpināts, dzīvot ar kādu, lai viņu nesāpinātu ir egoistiski, jo tas atkal ceļ pašvērtējumu - tā sacīt redziet cik es labs.
Vai attiecības vispār ir iespējamas bez egoisma? Vai egoisms nav tas, kas patiesībā mudina veidot attiecības un tās pārtraukt?
Publicēja: janisl202
Datums: 01.05.2011. - 22:29:19
Lasīts (reizes): 1889
Komentāri: 5
3 cilvēkiem patīk šis blogs
Komentāri (5)
ram4ix | 01.05.2011. - 23:42:24
Egoisms ir kad cilvēks visu laiku domā par sevi un savas vēlmes un vajadzības liek pirms citu vēlmēm un vajadzībām, bet ja mēs attiecībās domājam par to kā otram likt justies labāk, tas jau ir pretrunā ar vārda egoisms nozīmi.
Vienīgi ir tas, ka zem šīs vēlmes otram likt justies labāk, daļēji slēpjas vēlme pašam justies labi, redzot ka otram ir labi, bet tas jau ir savtīgums :D mēs jūtamies paši labāk, ja zinām ka otram ir labi... viela pārdomām, kāpēc mēs vēlamies citiem palīdzet, lai citiem būtu labāk, vai lai mums būtu labāk... ?
morpheus | 01.05.2011. - 23:13:54
Arī bez attiecībām būt ir egoistiski. Piemēram ja daudz uzmanības velti sev. Pēc manām domām, nedaudz egoisma nenāk par sliktu. Tas it tāds kā pašsaglabāšnas instinkts. Ja par sevi rūpējies, sevi kop, tad dzīvo kvalitatīvu dzīvi. Padarot citu laimīgu arī rodas pašpārliecīnātības sajūta. Bet ja tikkai domā tikai par sevi, nevis otro cilvēku tad ir riktīgs egoisms.
kokavarde | 01.05.2011. - 23:11:51
Tieši tā, slit!
slit | 01.05.2011. - 23:11:17
Domā plašāk - vai ir jebkas tāds, ko cilvēks dara (vai nedara), ko nevarētu izskaidrot kā egoisma izpausmi?
reven | 01.05.2011. - 23:07:29
20.gs katalizators - egoisms.Vispirms ir ērti man, tad jums.Es pat nenoliedzu, personīgi es esmu egoiste.
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.