Lietotājs
Parole
goldingietis / ..orgasms, Rekviēms un cūkas.....

..orgasms, Rekviēms un cūkas..


Reizēm.. Nu reizēm kā zibens saprātā atplaiksnī mirkļa sajūta, ka tomēr ir sasodīti labi sajusties dzīvam un ka man nav nekā neiespējama. Reizēm tā atgadās. Kā piemēram atkal šorīt. Pēc kārtējām diennakts stundām, kad, uzsākot savu mājupceļu, ieelpoju lidostas rīta gaisu. Kopā ar vieglo eļļas aromātu, dzinēju dūmu un riepu gumijas smārdu. Un šaubos, vai šis kokteilis manai veselībai ir kaitīgāks par ikvakara cigaretes uz atvērta loga palodzes vai laiski gultā baudītas ūdenspīpes dūmu. Runa vispār nav par to. Nav par kaitīgumu. Bet gan par to, kādas acumirkļa sajūtas no tā visa piedzimst. Es domāju - no riepu švīkstoņas uz asfaltbetona, cauru nakti klausīta "Rekviēma" atskaņām galvā un vēl miljona citu iespaidu, kuri ir pārāk netverami, lai iemiesotos tā - tik brutāli fiziskā formā kā rakstīts vārds.. Jā, bet par ko gan es.. Aha, nu ja.. Par acumirkli. Par tādu mirkli, kurš caurmērā ilgst kādas divdesmit vai trīsdesmit sekundes, kuru laikā ne no šā, ne arī no kaut kā cita pēkšņi sajūties tik sasodīti apmierināts ar sevi un tik muļķīgi bezjēdzīgi laimīgs, ka pēc tam vai izvemties gribas. Turpat uz asfalta. Ārkārtējās līdzības dēļ es šo fenomenu esmu nosaucis par psiholoģisko ejakulāciju. Nu zini, sajūtas ir apmēram tādas pašas - vispirms bezprātīga svētlaime, sekojoša viegla nelabuma sajūta kā pirms grandioza orgasma (lai mediķi meklē tam fizioloģisko izskaidrojumu) un tad "eksplozija", kuru nomaina neizbēgamas morālās paģiras. Lai nu kā, bet man šorīt atkal bija tas viss pilnā komplektā. Vispirms sajūta, ka varu vai paņemt visu pasauli.. Lai pēc tam atkal attaptos realitātē. Kaut gan - cik nu daudz es te vispār uzturos. Ar šo pasauli man nav nekā īpaši daudz kopīga. Un nevēlos, lai arī jebkad būtu. Kad noraudzījos, kā kārtējais airBaltic aiztrauc uz Vīni vai Cīrihi, tad radās mirkļa ilūzija, ka it kā jau nekas nestāv ceļā arī manam sapnim par guļbaļķu mājiņu kaut kur Alpu kalnos. Un ar gaiši degošu kamīnu, biezu lāčādu tā priekšā, puteni aiz loga un tasi īstas Vīnes kafijas ar saldā krējuma cepurīti pa virsu.. Vai arī Atēnu reiss.. Kad atļaujos aizsapņoties par pavisam mazītiņu balta marmora villu kaut kur Korfu Vidusjūras piekrastē. Es sapņoju. Psiholoģiski ejakulēju. Un pēc tam paģirojos - kā no atgāzēta šampanieša. Kaut gan, ja tā padomā, tad pat īstu šampanieti es nevaru atļauties. Tik vien sanāk, kā prastam Martini Asti dzirkstošajam vīnam. Par Alpu mājiņām un Korfu villām nemaz nerunājot. Reāli es tagad atkal nedaudz "depresojos". Bet tas ir piedodami, ja cauru nakti ausīs skanējis "Requiem". Rekviēms.. Nu jā, nav kaitīgi to paklausīties. Lai neaizmirstu un apjaustu, ka ikvienam un jebkam reiz pienāk gals. P.S. Labi tas, ka cilvēka orgasms, pretstatā cūkai, mērojams vien sekundēs, ne minūtēs. ;p
Publicēja: goldingietis
Datums: 05.04.2009. - 00:10:00
Lasīts (reizes): 2185
Komentāri: 13
0 cilvēkiem patīk šis blogs
Komentāri (13)
kaadskautkur | 07.10.2017. - 00:58:47
Tā "psiholoģiskā ejakulācija" ir vienīgais, kas mani, pārsvarā asex, tur pie dzīvības, un par laimi, es protu to reizēm ieslēgt pēc pasūtījuma. Recepte gan nederēs visiem. Atslēgvārdi: lucid dreaming, bet ar pārnesi uz nomoda dzīvi. Nekādu kaitīgu vielu vai pīpēšanas. Bet ir kāda blakusparādība - jo asāka realitātes apziņa, jo lielākas pēc tam var uznākt eksistenciālās bailes. Nu kaut kā tā. Citu variantu man jau nav... Laiks turpinās.
rojs2 | 08.04.2009. - 23:58:46
Nu ja. skan patiešām labi.
goldingietis | 08.04.2009. - 02:23:45
Mmmmm.. :) Atzīstu, ka man nav zināšanu mūzikas vēsturē. Es nestrīdos. Galvenais ir tas, ka labi skan. Un man patīk. Reizēm jau gadās, ka sajaucot kopā pašas labākās lietas rodas kaut kas pilnīgi nebaudāms; bet noteikti ne šoreiz. Tādēļ arī baudu visu kopā - jo tas ir vēl garšīgāk, nekā katra daļa atsevišķi. :)
rojs2 | 08.04.2009. - 01:16:49
ha, vidspar mocarts izmantoja tekstu, kas bija sarakstits ilgi pirms vina rekviema :)
goldingietis | 08.04.2009. - 00:40:48
Paldies.
Ja atļaujos kādu citēt, tad tekstu vienmēr lieku pēdiņās un pēc tā norādu arī avotu. Ja nav ne pēdiņu, ne norādes uz avotu, tad.. Nu tad tas nozīmē, ka vienīgais avots dotajā gadījumā esmu es pats. :)
exs-super | 07.04.2009. - 20:24:18
Es taa lasu un esmu paarsteigts Man tiesaam patiik . Vai tas ir tavs darbs? Tad cepuri nost tavaa prieksaa.
goldingietis | 06.04.2009. - 23:56:49
Tas ir "dzēriens", kas baudāms viss kopā, ne atsevišķi. Tāpat kā Vīnes kafija ar krējumu..
rojs2 | 06.04.2009. - 21:03:26
Ok, bez amen, bet rekviema teksts mani vienkarsi sajusmina tapat ka muzika :)
goldingietis | 06.04.2009. - 01:00:28
Aha. Tikai bez "amen". Tam manā dzīvē vairs nav vietas. ;p
rojs2 | 06.04.2009. - 00:21:36
rekiems tak vislabakais mocarta skandarbs :)

Lacrimosa dies illa,
qua resurget ex favilla judicandus homo reus.
Huic ergo parce,
Deus, pie Jesu Domine, dona eis requiem. Amen.
goldingietis | 06.04.2009. - 00:10:30
Mocarta gan. Labi sabalsojas ar garām nakts stundām, kurās miegam nav atļauts viesoties, toties domas kaut nedaudz zaudē no pierastā ikdienas asuma.
rojs2 | 05.04.2009. - 21:29:56
Lacrimosa dies illa (requiem)
krs50 | 05.04.2009. - 14:56:58
Skaisti ka allaž, Goldingieti! Vai tas Mocarta Rekviēms? Es arī kādreiz par to kaifoju, pēc Formana filmas. Jauku pavasari!
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.