Lietotājs
Parole
goldingietis / ..5. sapnis.....

..5. sapnis..


Sapnis atkal ir atdzīvojies. Un pamanījās to izdarīt pašā "piemērotākajā" laikā - ap 0200 no rīta, tikai trīs ar pusi stundas pirms darba gaitu uzsākšanas. Es nesūdzos, parasti iemiegu samērā ātri un mierīgi, bet vakar.. Korfu. Ir atpakaļ asinīs. Līdzīgi kā nevaldāms meža ugunsgrēks atsācies vismaz desmit vietās vienlaicīgi, tā arī atmiņas un sajūtas atkal atgriežas. Gribu Grieķijas sauli. Un mēness naktis. Un cipreses, un cikāžu balsis un saules svelmi un Vidusjūras šalkas un nogurušus soļus olīvkoku birzs paēnā pēc stundām ilga klejojuma Pantokratora kalnos.. Gribu to visu vēl!! Atkal. ..klusītiņām izslīdu no segas apakšas un viegli uzmetos palodzes malai. Mana mīļākā pārdomu vieta. :) ..un sakārojies nedaudz zeltaini šķidras Grieķijas saules Metaxa veidā.. Divos naktī. Trīsarpus stundas pirms diennakts maiņas sākuma. Ekscentriski, vai ne?.. Es parasti sev neaizliedzu neko no tā, ko vēlos - un šī reize nav izņēmums. Ārā ir auksta novembra nakts un salts vējš ielas laternas gaismā šalcot šūpo koku kailos zarus, zīmējot uz zemes visneiedomājamākās gaismēnu rotaļas, kurām izsekot nespētu pat fanātiskākā mākslinieka rokas vadīta ota.. Bet, ja aizdaru acis - tad vēja šalkas kopā ar sirds dunoņu pārtop Vidusjūras viļņu balsī un gaismu rotaļas uz cieši kopā slēgtajiem plakstiņiem atgādina palmu lapu mestās tīģeraini svītrainās ēnas Grieķijas saulē. Atceros visu. Neko neesmu aizmirsis. Atceros tos pašus nogurušos, baso, vien vieglās sandalēs ieauto pēdu soļus uz piejūras kotedžas vēsmaini glāsmojošā kāpņu marmora, kur pilnmēness gaismas piestrāvotajā naktī palmu lapu ēnas laiski vij noslēpumaini mulsinošas ēnu spēles, kad vēlu siltajā tumsā atgriežos no pastaigas gar jūras krastu.. Atceros pašu pusdienlaika saules svelmi, kad pēc desmitiem pieveiktu kilometru vienkārši bezspēkā atkrīti kaut kur mūžsena klostera sienu ēnā, uz mirkli izbaudot rimta miera sajūtu, lai jau nākamajā mirklī skatiens atkal aizklejotu tālē - pāri olīvkoku mūžīgi zaļojošiem pakalniem; tālu tālu, lai beidzot sastaptos ar jūras mirdzošo zilgmi. Un es dzeru šīs sajūtas, es dzeru savas Korfu sapņu salas dzīves nesteidzīgo gaitu un man nekad nebūs gana. Nekad! Nav miera arī darbā. Aizvadu Lufthansu - un zinu, ka no Frankfurtes varu nokļūt tiešā ceļā Atēnās.. Un tad Korfu. Paceļas LOT - arī no Varšavas Atēnas un Korfu nav tālu.. Aizlido CSA - no Prāgas līdz Atēnām un Korfu kā ar roku pasniegt. Aizdūc lētais Ryan - un.. Nē. :) Bet varbūt tomēr. No Londonas tiešā reisā uz Brindizi vai Bari Itālijā un tālāk ar prāmi Korfu arī vairs tikai laba ceļavēja attālumā.. Pie velna visus plānus par Ziemassvētkiem Dubajā!!
Publicēja: goldingietis
Datums: 07.11.2008. - 02:03:40
Lasīts (reizes): 1882
Komentāri: 2
0 cilvēkiem patīk šis blogs
Komentāri (2)
castenberg | 14.11.2008. - 14:51:22
Un ļauj sapņiem īstenoties... tas ir tā vērts! Un Ryanair nav nekāda vaina.. precizāte vienmēr, bagāža noklīdināta netiek, un reizēm gadās arī kāds smuks stjuarts :-) Vismaz manam sapnim par atgriešanos Portugālē tas palīdzēja kļūt par realitāti. Arī te ir pāris manas saules pielietās bildes :-D

P.S. Šī nav Ryanair reklāma. Un man doma par braucienu ar prāmi šķita vissaldākā.
ginoro | 07.11.2008. - 09:42:34
Skaidri un gaiši . Ziemassvētki emirātos šķiet nogurdinoši .. Korfu ir mmmmmmmmmmmm !!!
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.